ГоловнаСвіт

Twitter перевірятиме вік користувачів

Запровадження нової функції пов'язане з тим, що продукція деяких виробників призначена тільки для повнолітніх споживачів.

Twitter перевірятиме вік користувачів
Фото: Newsru.com

Сервіс мікроблогів Twitter почав пропонувати компаніям, перш за все - власникам алкогольних брендів, добровільно під'єднувати до своїх акаунтів систему верифікації віку передплатників, яку розробила компанія Buddy Media.

Як і на більшості сайтів із системою верифікації віку, користувач буде самостійно вказувати свій вік і підтверджувати, що він досяг віку, з якого дозволено споживання продукту.

Систему вже протестували такі бренди, як Jack Daniels, Jim Beam і Miller. Для активації функції верифікації віку компанія повинна оповістити адміністрацію Twitter і безкоштовно отримати доступ до системи.

Упровадження нової функції пов'язано з тим, що продукція деяких виробників призначена тільки для повнолітніх споживачів. Зараз на сторінках таких компаній є лише інформація про вікове обмеження, розробка ж дозволить корпоративним акаунтам дізнаватися, скільки років їхнім передплатникам.

Зрозуміло, щоб отримати доступ до перегляду контенту алкогольної або іншої схожої фірми, завжди можна приписати собі пару років, але при цьому відповідальність за вчинок повністю на плечі ошуканця. Так Twitter фактично перекладає на користувачів відповідальність за перегляд контенту з обмеженим доступом.

Запропонована Twitter і Buddy Media система є продовженням низки ініціатив, покликаних обмежити доступ неповнолітніх до інформації про спиртне в соціальних мережах, які через обмеження реклами в традиційних ЗМІ останніми роками стають основним каналом просування алкогольних брендів.

У кількох країнах, зокрема у США та Великобританії, вік легального придбання та споживання алкоголю становить 21 рік. Однак, наприклад, Facebook дозволяє заводити акаунт із 13 років, а також, за даними ЗМІ, розробляє технологію, яка дозволить дітям віком до 13 років користуватися соціальною мережею під наглядом батьків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram