ГоловнаСвіт

Арафат помер від крововиливу в мозок

Відсутність достовірної інформації про причини смерті Арафата породила чутки про його можливе отруєння.

Арафат помер від крововиливу в мозок

Причиною смерті палестинського лідера Ясира Арафата 2004 року став обширний крововилив у мозок, йдеться в документах, опублікованих на сайті "Фонду Ясира Арафата" (Yasser Arafat Foundation).

Згідно з висновком медиків із військового госпіталю Percy в паризькому передмісті Кламар, що датований 18 листопада 2004 року, смерть Арафата настала внаслідок обширного крововиливу в мозок.

Разом з тим лікарі відзначали деякі ускладнення, які могли позначитися на самопочутті екс-лідера Палестини. Так, він страждав через захворювання органів травлення, в тому числі від ентероколіту. Що стосується системи кровотворення (гемопоезу) організму Арафата, то лікарі діагностували у нього ДВС-синдром і гемофагоцитоз.

Тривала хвороба вплинула на стан печінки Арафата - в останні дні життя він страждав від механічної жовтяниці. Захворювання, причини якого досі не встановлено, позначилося також і на нервовій системі колишнього палестинського лідера. За даними медиків, у Арафата перед настанням коми відзначали також симптоми ступору (заціпеніння).

У висновку медиків говориться, що, незважаючи на консультації з багатьма фахівцями, встановити початкову причину захворювання Арафата неможливо.

Відсутність достовірної інформації про причини смерті Арафата породила чутки про його можливе отруєння.

Нагадаємо, Ясир Арафат упродовж багатьох років очолював рух за незалежність палестинського народу. Він помер у грудні 2004 року у військовому госпіталі під Парижем, куди його було доправлено у важкому стані зі своєї резиденції на західному березі річки Йордан. Численні аналізи, які проводили медики з різних країн, не виявили в його крові будь-яких відомих отрут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram