ГоловнаСвіт

Росія вважає критику США своїх законів "грубим втручанням"

Сполучені Штати вважають, що всі люди повинні мати однакові права.

Росія вважає критику США своїх законів "грубим втручанням"
архивное фото
Фото: EPA/UPG

МЗС РФ заявило, що критика США закону про некомерційні організації (НКО) є грубим втручанням у внутрішні справи Росії.

Про це повідомляють РИА-Новости 13 липня.

Проект, що має на меті створення так званих "чорних списків" сайтів із забороненою до розповсюдження в Росії інформацією, було внесено до Держдуми на початку червня представниками всіх чотирьох думських фракцій і ухвалено в першому читанні 6 липня.

Відповідно до законопроекту, в Міністерстві юстиції буде створено реєстр, куди на облік повинні добровільно встати всі НКО, що фінансуються з-за кордону. Раз на півроку вони повинні будуть публікувати інформацію про джерела фінансування та конкретні суми, витрачені на ті або інші заходи. А раз на рік їх чекає податкова перевірка.

"Не вдаючись у деталі американської позиції, констатуємо, що такі заходи не можуть сприйматися інакше, як спроби абсолютно недоречного, грубого втручання в діяльність російських органів державної влади, суверенний законотворчий процес, який проходить в суворій відповідності до конституції Російської Федерації", - заявив уповноважений МЗС з питань прав людини Костянтин Долгов.

Раніше Держдепартамент США висловлював стурбованість можливістю ухвалення нового закону про НКО і появу "чорних списків" інтернет-сайтів.

"Ми впевнені, що всі люди повинні мати однакові фундаментальні права та основні свободи. Російський народ, як і будь-який інший, заслужив право бути почутим. Ось чому ми стурбовані можливим ухваленням закону про НКО", - заявив представник держдепартаменту США Патрік Вентрелла в середу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram