ГоловнаСвіт

В Афганістані вбито захисницю прав жінок

Громадськість побоюється, що жіноче населення позбудеться своїх прав.

В Афганістані вбито захисницю прав жінок
Фото: www.artofwar.net.ru/

Унаслідок вибуху замінованого автомобіля на сході Афганістану було вбито голову управління у справах жінок в провінції Лагман Ханіфа Сафі, повідомляє Reuters 13 липня.

Прес-секретар губернатора провінції Лагман Сархаді Звак заявив, що Сафі загинула під час подорожі по столиці провінції - Мехтар Лам - унаслідок вибуху бомби, прикріпленої до її автомобіля.

"Вона загинула, а її чоловік, який був із нею в машині, тепер у комі", - розповів Звак, додавши, що внаслідок нападу, який стався за 150 км на схід від Кабула, також отримали поранення 10 цивільних осіб.

Звак не сказав, чи дійсно він вважає, що таліби причетні до атаки, але зазначив, що вибуховий пристрій встановили "вороги Афганістану". Поки що жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за вибух.

Міністерство у справах жінок, що розташоване в Кабулі, близько 10 років тому заснувало посаду регіонального голови у справах жінок у кожній з 34 провінцій Афганістану. Сафі була другим очільником, який загинув за минулі 10 років.

Після відсторонення талібів від влади 2001 року афганські жінки змогли відновити основні права, в тому числі право на освіту, право голосу та зайнятість. Попри це, в країні й за кордоном побоюються, що всі ці свободи може бути скасовано, оскільки Кабул прагне почати мирні переговори з Талібаном.

Правозахисні організації та жителі Афганістану також побоюються, що афганські жінки позбудуться всіх прав після виведення іноземних військ із країни 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram