ГоловнаСвіт

В Ізраїлі почастішали расистські напади

Невідомі вчинили підпалення житла мігрантів, є постраждалі.

Невідомі підпалили будинок еритрейських мігрантів в Єрусалимі, внаслідок чого постраждали три людини.

Про це повідомляє Reuters 12 липня.

В останні місяці в Ізраїлі зросло вуличне насильство проти африканців, які, в пошуках роботи і притулку, потрапляють до Ізраїлю через єгипетський кордон.

Поліція вважає підпалення нападом на ґрунті расизму.

Представник поліції Мікі Розенфельд сказав, що квартира в районі ринку на заході Єрусалиму була підпалена вночі. За його словами, один еритрейський мігрант отримав серйозні опіки, а дві інші людини отримали отруєння чадним газом.

"Очевидно, що напад було спрямовано проти еритрейців", - заявив Розенфельд, додавши, що зараз проводиться розслідування інциденту.

Протипожежна служба повідомила, що однією з постраждалих була жінка на сьомому місяці вагітності.

В Ізраїлі більше ніж 60 тисяч африканських мігрантів. Деякі ізраїльтяни пов'язують демографічну та економічну кризу з припливом мігрантів, тимчасом час як інші говорять, що єврейська держава, що виникла після Голокосту, зобов'язана пропонувати іноземцям притулок.

Ізраїль є багатонаціональною і демократичною державою, де, поряд з євреями, рівні права мають і всі інші етнічні групи, незалежно від віросповідання: араби-мусульмани, араби-християни, друзи, бедуїни, самаритяни, черкеси та ін. Зокрема, друзькі і бедуїнські депутати, а також арабські партії і депутати представлені в кнесеті - парламенті Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram