ГоловнаСвіт

У колишньому бастіоні Каддафі тримають двох лівійських журналістів

Викрадачі готові повернути заручників в обмін на звільнення прихильників Каддафі.

У колишньому бастіоні Каддафі тримають двох лівійських журналістів
архивное фото
Фото: wosir.ua

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" (RSF) заявила, що двох лівійських журналістів викрали і тримають у колишньому бастіоні поваленого лідера Муаммара Каддафі, Бені-Валід, після висвітлення ними історичних виборів у Лівії.

Про це повідомляє Reuters 11 липня.

Комітет із захисту журналістів заявив, що репортер-оператор Абделкадір Фассук і оператор Юсуф Баді, які працюють на телеканалі Tobacts TV, що базується в місті Місурата, зникли в суботу біля Бені-Валід - одного з останніх бастіонів Каддафі.

Журналісти висвітлювали вибори в західному місті Мізда і прямували на телевізійну станцію, яка розташована в третьому за величиною лівійському місті Місурата. Представник комітету сказав, що Tobacts TV втратив контакт із журналістами о 5-й годині вечора (1500 за Грінвічем) у суботу і повідомив про їхнє зникнення міністерству внутрішніх справ через 5 годин.

Репортери без кордонів заявили, що в обмін на звільнення журналістів викрадачі вимагали звільнити затриманих в Місураті прихильників Каддафі. Заступник прем'єр-міністра Лівії Мустафа Абу Шагур зажадав їх негайного звільнення.

"Свобода пересування для журналістів у їх же країні є захищеним правом ... Уряд рішуче засуджує затримання преставників медіа", - сказав він на прес-конференції.

Хоча Бані-Валід був бастіоном Каддафі та муніципалітетом Місурата, Місурата стало одним із перших міст, яке почало виступати проти правління Каддафі під час повстання торік.

Тимчасовий уряд Лівії намагається нав'язати свою владу безлічі збройних угруповань, які відмовляються скласти зброю і час від часу беруть закон у свої руки і викрадають людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram