ГоловнаСвіт

Західні посли заклопотані політичною кризою в Сальвадорі

ЗМІ вважають, що країні загрожує державний переворот.

Західні посли заклопотані політичною кризою в Сальвадорі
Фото: travel.state.gov

Американські та британські посли в Сальвадорі висловили стурбованість поглибленням політичної кризи в центральноамериканській країні, де Верховний суд виступає проти Конгресу.

Про це повідомляє Reuters 11 липня.

Суть кризи полягає в рішенні Верховного суду Сальвадора про скасування виборів 20 нових суддів у Конгресі. Правляча ліва партія президента Маурісіо Фунеса, "Фронт національного визволення імені Фарабундо Марті" (FMLN), яка контролює Конгрес, відмовилася виконувати постанову суду.

На підставі цього засоби масової інформації припустили, що в Сальвадорі може початися державний переворот.

"Наразі Сполучені Штати стурбовані ... конституційною кризою в Сальвадорі", - заявила посол США Марі Кармен Апонте на прес-конференції. Вона закликала до швидкого вирішення протистояння. Британський посол також закликала до якнайшвидшого вирішення ситуації.

"Найкращим результатом для Сальвадора було б прийти до угоди ... якнайшвидше, щоб уникнути більшого впливу (політичної кризи)", - заявила посол Великобританії Лінда Креста.

Ділові кола, які доволі вороже ставляться до правлячої партії, також висловлюють стурбованість.

"Це дуже небезпечна ситуація", - сказав президент Національної бізнес-асоціації Хорхе Дабуб. Він порівняв суперечку правлячої партії з судовими органами зі спробами консолідації політичної влади інших лівих партій у таких країнах, як Болівія та Венесуела.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram