ГоловнаСвіт

Чавес назвав себе "абсолютно вільним" від раку

Здоров'я президента може зіграти вирішальну роль на виборах.

Чавес назвав себе "абсолютно вільним" від раку
архивное фото

Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що повністю оговтався від раку і готовий повернутися для проведення передвиборної кампанії перед президентськими виборами в жовтні.

Про це повідомляє АР 10 липня.

"Вільний, вільний, абсолютно вільний", - заявив Чавес журналістам, коли його запитали, чи вилікувався він від хвороби, яка вразила його торік.

57-річному лідерові соціалістів, який очолює Венесуелу з 1999 року, вперше діагностували рак у тазовій ділянці в середині минулого року. Наприкінці 2011-го він помилково заявив, що вилікувався від хвороби, але в лютому 2012 року у нього стався рецидив.

Попри це, після трьох операцій і повторних циклів лікування на Кубі та у Венесуелі Чавес укотре заявив, що цілком здоровий. Незважаючи на оптимізм, лікарі кажуть, що не можна бути впевненим, що будь-хто може повністю вилікуватися від раку, поки не мине принаймні кілька років із моменту останнього рецидиву.

Експерти вважають, що здатність Чавеса вести передвиборну кампанію після хвороби і згодом керувати країною може зіграти вирішальну роль на виборах, які стануть найбільш напруженими у Венесуелі за останній час.

Колишній військовий лідирує в більшості опитувань громадської думки, але, відповідно до одного з останніх опитувань, він і його опонент, кандидат від опозиції Енріке Капрілес, ідуть нога в ногу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram