ГоловнаСвіт

Затулін: Путін їде в Крим на зміну Катерині Другій

Депутат виступає за відновлення спільної історичної правди.

Затулін: Путін їде в Крим на зміну Катерині Другій
Фото: komitet905.narod.ru

Володимир Путін під час візіту в Крим повинен говорити не тільки про газ, а й використовувати російську мову для інтеграції України.

Про це під час міжнародної конференції заявив директор Інституту країн СНД, екс-член комітету Державної думи Російської Федерації у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін.

Зокрема він підкреслив, що 9 липня, виступаючи перед послами РФ з усього світу, Володимир Путін закликав до того, щоб Росія в повній мірі використовувала свою силу.

"І сенс цього зрозумілий. Ми не повинні сподіватися тільки на свої політичні і економічні можливості. Ми також повинні використовувати нашу культуру, мову. Все це має сприяти інтеграції в рамках пострадянського простору", - підкреслив Затулін.

Політик нагадав, що "цими днями в Україні не припиняються сутички після ухвалення закону, який дозволить у східних областях України та в Криму надати регіональний статус російській мові. І Росія не може не реагувати на це".

З його слів, Росія і Україна залишаються "спадкоємцями загальної історії, незважаючи на спроби її фальсифікації... Тому ми повинні зробити все, щоб загальна історична правда була відновлена... Ніяка незалежність не може нас роз'єднати".

Затулін вважає, що під час майбутньої зустрічі президента РФ Путіна і України Януковича повинні обговорюватися також і гуманітарні питання, а не тільки питання про зниження ціни на газ: "Цими днями виповнюється 225 років подорожі Катерини II в Новоросію і Крим. На зміну Катерині Великій до Криму приїжджає президент Путін. І насправді час неможливо розділити, як долі, наш народ. Тому ми сподіваємося, що в Криму будуть досягнуті конкретні позитивні результати".

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", що призвело до хвилі протестів по всій Україні.

Того самого дня біля Українського дому народні депутати від опозиції оголосили безстрокове голодування проти мовного закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram