ГоловнаСвіт

Олланд готовий карати за заперечення геноциду вірмен

У суботу Олланд телефоном спілкувався з керівником вірменської ради.

Олланд готовий карати за заперечення геноциду вірмен
Фото: http://ukrainian.voanews.com

Представник ради вірменських організацій у Франції після бесіди з радником президента країни заявив, що уряд має намір восени підготувати новий законопроект про покарання за заперечення геноциду вірмен.

У понеділок радник Франсуа Олланда Фаузі Ламдауї зустрівся зі співголовою Координаційної ради вірменських організацій у Франції (CCAF) Франком Папазяном. За словами останнього, вони обговорювали "організацію майбутньої зустрічі з президентом у липні, а також законопроект, текст закону, який підготує уряд і запропонує восени".

Раніше представник Єлисейського палацу повідомив Франс Пресс, що в суботу Олланд телефоном спілкувався з керівником вірменської ради, підтвердивши намір ухвалити закон про заперечення геноциду вірмен.

Нагадаємо, наприкінці січня парламент Франції ухвалив законопроект про кримінальне покарання за заперечення визнаних законом геноцидів, зокрема, геноциду вірмен в Османській імперії. Документ передбачає за це покарання у вигляді року тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі 45 тисяч євро.

Однак через місяць вища наглядова інстанція - Конституційний рада - визнала цей закон неконституційним, оскільки він "зазіхає на свободу слова та комунікації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram