ГоловнаСвіт

Синів Мубарака судитимуть за корупцію

Підозрювані заперечують звинувачення.

Синів Мубарака судитимуть за корупцію
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Єгипетський суд відхилив прохання про звільнення двох синів колишнього президента Хосні Мубарака з-під варти, кажучи, що вони повинні залишатися у в'язниці до судового засідання у справі про корупцію, яке відбудеться у вересні.

Про це повідомляє Reuters 9 липня.

Гамаля і Аля Мубараків, разом із сімома іншими чоловіками, звинувачують у порушенні правил фондового ринку і правил центрального банку для отримання незаконного прибутку за рахунок операцій з акціями єгипетського банку Al Watany.

Старший син Мубарака, Аля, є підприємцем. Гамаля, колишнього банкіра, до повалення Хосні Мубарака в лютому 2011 року розглядали, як одного з кандидатів на вищий пост в Єгипті.

"У цих звинувачень немає абсолютно ніяких підстав. Я заперечую ці звинувачення загалом і в деталях", - сказав Гамаль судді.

Аля Мубарак, своєю чергою, сказав: "На жаль, сер, усе це брехня і наклеп".

Нагадаємо, екс-президента Єгипту Хосні Мубарака 2 червня було засуджено до довічного ув'язнення. Суд визнав, що звинувачення надало необхідні докази і свідчення того, що колишній глава республіки причетний до загибелі учасників масових антиурядових демонстрацій у січні-лютому 2011 року.

Суддя заявив, що засідання суду призначено на 8 вересня, після літніх канікул, що дасть адвокатам більше часу на розгляд справи. Крім того, він відкинув заклики адвокатів захисту звільнити синів Мубарака і продовжив заборону на виїзд за кордон для інших обвинувачених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram