ГоловнаСвіт

Греція: заступник міністра праці подав у відставку

Причиною такого рішення стало невдоволення умовами фінансування Греції.

Греція: заступник міністра праці подав у відставку

Заступник міністра праці Греції Нікос Ніколопулус подав у відставку, заявивши, що уряд не зробив все можливе, щоб переконати міжнародних кредиторів пом'якшити умови отримання фінансової допомоги.

Про це повідомляє Reuters 9 липня.

"Єдина причина моєї відставки - це моє особисте переконання, що питання перегляду (умов кредитування) з "трійкою", а також корекцію істотних викривлень в трудовому, пенсійному, соціальному страхуванні і в питаннях забезпечення, потрібно було обговорити з самого початку", - говориться в його заяві про відставку.

Представник Міністерства праці підтвердив, що заступник міністра подав заяву про відставку, але урядові чиновники не підтвердили, чи вона була прийнята.

Після того, як тристороння коаліція прийшла до влади минулого місяця, вона вимагала внести довгий список змін у план порятунку Греції. Проте, 6 липня міністр фінансів Греції Яніс Стурнарас заявив, що Греція не буде просити пом'якшити умови, на яких країна отримує фінансову допомогу в розмірі 174 млрд євро, оскільки зараз не виконуються структурні реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram