ГоловнаСвіт

Аннан починає переговори з Асадом у Дамаску

Активісти опозиції повідомляють про нові жертви.

Аннан починає переговори з Асадом у Дамаску
архивное фото
Фото: davidicke.com

Міжнародний посередник ООН і ЛАД Кофі Аннан в Дамаску почав переговори з президентом Сирії Башаром Асадом, який звинуватив США в політичній підтримці "терористів" і дестабілізації ситуації в Сирії.

Про це повідомляє Reuters 9 липня.

Асад також звинуватив Саудівську Аравію, Катар і Туреччину в забезпеченні броєю та іншою "логістичною підтримкою" заколотників, які виступають проти діючого уряду.

"Ми знаємо, що Аннан наштовхується на численні перешкоди, але його (мирний) план не повинен зазнати невдачі, це дуже гарний план", - заявив Асад в інтерв'ю німецькому телеканалу Das Erste.

"Найбільшою перешкодою є те, що багато країн навіть не хочуть, щоб мирний план було реалізовано, тому вони пропонують політичну підтримку і продовжують забезпечувати терористів в Сирії зброєю і грошима", - підкреслив Асад в інтерв'ю.

Активісти опозиції в Сирії кажуть, що обстріл та військові сутички армії та бойовиків тривають в Дейр-ез-Зор, Дераа, Хомсі, Алеппо і околицях Дамаску. Жителі столиці також повідомляють про звуки пострілів.

На сайті опозиції з'явилося повідомлення, що в неділю було вбито 100 сирійців, більшість з них мирні жителі.

У неділю Аннан прибув до сирійської столиці та зупинився в готелі Dama Rose, де перебувають спостерігачі ООН, які припинили свою роботу через ескалацію насильства.

Державний секретар США Хілларі Клінтон заявила в неділю, що сирійські сили опозиції стають дедалі ефективними, і чим швидше припиниться насильство, тим вище шанси, що повстанці "помилують" уряд Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram