ГоловнаСвіт

Американський конгресмен зареєстрував одностатевий шлюб

Конгресмен одружився зі своїм партнером.

Американський конгресмен зареєстрував одностатевий шлюб
Фото: topwar.ru

Перший американський конгресмен від Демократичної партії США Барні Френк у суботу ввечері офіційно зареєстрував шлюб зі своїм партнером-чоловіком, бізнесменом Джимом Реді.

Як повідомляє The Boston Globe, шлюб між геями зареєстрував Массачусетський губернатор Девал Патрік. На церемонії реєстрації були присутні близько 300 гостей, серед яких були сенатор Джон Кері, спікер палати представників конгресу Ненсі Пелосі.

За даними Reuters, Френк став першим чинним американським конгресменом, який вступив в одностатевий шлюб. Про намір одружитися з Джеймсом Ріді Барні Френк оголосив у січні 2012 року.

Губернатор штату, вітаючи молодят, зазначив, що їхні стосунки пережили "зміну демократів і республіканців у Білому домі і навіть появу на телеканалі Fox News". Одностатеві шлюби в штаті Массачусетс дозволено з 2004 року.

Барні Френк - конгресмен від одного з округів штату Массачусетс - відкрито оголосив про свою орієнтацію наприкінці 1980-х років, ставши одним із перших американських політиків, які зробили таке зізнання. Френк відомий не тільки як захисник прав геїв і лесбіянок, але й як автор низки значущих економічних законопроектів.

Зокрема, займаючи в 2007-2011 роках посаду голови комітету з фінансових послуг Конгресу США, Френк розробив закон про реформу системи фінансового регулювання, що його затвердив президент Барак Обама 2010 року.

У листопаді 2011-го Барні Френк, який обіймає посаду конгресмена з 1981 року, оголосив, що не має наміру переобиратися на черговий термін. Повноваження Френка на посаді конгресмена завершуються наприкінці 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram