ГоловнаСвіт

Німеччину засудили за військові консультації Саудівської Аравії

На думку "Лівих", німецький уряд зловживає обов'язками і солдат, і поліцейських.

Німеччину засудили за військові консультації Саудівської Аравії
Леопард 2
Фото: gorod.tomsk.ru

Німецкьа опозиція розкритикувала уряд за надання Саудівській Аравії допомоги у випробуваннях німецьких танків, пише dpa. Соціал-демократи, "Зелені" і "Ліві" вважають це використанням бундесверу на догоду експорту озброєнь. Опозиція відреагувала відразу після того, як 5 липня стало відомо, що влада відправила в Саудівську Аравію офіцера для допомоги у випробуваннях німецьких танків Leopard-2 в умовах пустелі. Його роботу оплачуватиме фірма-виробник танків Krauss-Maffei Wegmann.

Представник СДПН із питань оборонної політики Райнер Арнольд (Rainer Arnold) назвав рішення влади "грубою помилкою". На думку опозиції, втягувати бундесвер у сумнівну операцію з експорту озброєння абсолютно неприйнятно. Про це заявила також один із керівників парламентської фракції "Зелених" Катя Кеуль (Katja Keul). Вона зазначила, що підтримка оборонної промисловості не є завданням армії.

Заступник голови "Лівих" Ян ван Акен (Jan van Aken) звернув також увагу на те, що німецька федеральна поліція також співпрацює з Саудівською Аравією, навчаючи її прикордонні війська. Цей проект фінансують за рахунок Європейського аерокосмічного і оборонного концерну EADS. На думку "Лівих", уряд Німеччини зловживає обов'язками і солдат, і поліцейських.

Саудівська Аравія планує купити в Німеччини щонайменше 270 танків Leopard-2. Окрім того, з'явилися дані, що замовлення можуть збільшити до 600-800 одиниць. У Німеччині розгортається скандал через сам факт замовлення, оскільки опозиція побоюється, що танки використають для придушення опозиційних виступів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram