ГоловнаСвіт

У Windows 8 не буде гаджетів

Офіційної заяви із цього приводу компанія наразі не зробила.

У Windows 8 не буде гаджетів
Гаджеты в Windows 8 Release Preview
Фото: Lenta.ru

У фінальній версії операційної системи Windows 8 не буде "гаджетів" - міні-додатків, які розміщуються на робочому столі і служать для швидкого доступу до інформації або інструментів.

Відсутність гаджетів виявили редактори Win8China, ознайомившись з однією з останніх версій Windows 8. При цьому в загальнодоступних попередніх версіях системи, включно з Release Preview, гаджети є.

Не виключено, що компанія Microsoft вирішила прибрати з Windows 8 гаджети тому, що їхні функції частково взяли на себе програми для інтерфейсу Metro. Офіційної заяви з приводу гаджетів компанія наразі не зробила.

Гаджети з'явилися у Windows Vista, яка вийшла 2006 року. Вони знаходилися на окремій панелі в правій або в лівій частині екрана. У Windows 7, що з'явилася через три роки, гаджети розміщуються безпосередньо на робочому столі.

Із Windows 8 зникнуть й інші звичні для користувачів попередніх версій елементи, зокрема кнопка "Пуск", що стала візитною карткою Windows, і графічні ефекти Aero Glass. Їхню відсутність у фінальній версії системи, яка повинна вийти до кінця 2012 року, підтверджено офіційно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram