ГоловнаСвіт

Samsung планує заробити майже шість мільярдів доларів за квартал

Продажі смартфонів Galaxy добряче підштовхнуть операційний прибуток компанії.

Samsung планує заробити майже шість мільярдів доларів за квартал
Samsung Galaxy SIII
Фото: facebook.com/samsunggalaxyukraine

Карколомні продажі смартфонів Galaxy підштовхнуть операційний прибуток Samsung Electronics у другому кварталі до рекордних $5,9 млрд.

Незважаючи на приголомшливі результати, південнокорейський гігант у галузі технологій хвилюється, наскільки сильно боргова криза у Європі вплине на попит.

Тим часом смартфони Samsung Galaxy, цілком імовірно, збільшать відрив від конкурентів - гаджетів від Apple і Nokia - незважаючи на брак компонентів, що ускладнює Samsung завдання задовольнити більш потужний, ніж очікувалося, попит на останню модель Galaxy S III.

На тлі потужних продажів смартфонів інші сфери діяльності Samsung, як от відділи продажі мікрочипів чи споживчої електроніки, зіткнулися зі зниженням цін і попиту, а також несприятливим курсом євро.

У п'ятницю Samsung заявила, що розраховує збільшити операційний прибуток за квітень-червень на 79%, в річному вимірі до 6,7 трлн вон ($5,9 млрд).

Порівняно з попереднім кварталом, коли прибуток Samsung уже сягнув рекордної позначки, зростання становитиме 14,5%.

Виручка Samsung, за оцінками самої компанії, сягне 47 трлн вон ($41,4 млрд) порівняно з 50 трлн вон, яких очікують аналітики.

Раніше була інформація про те, що Galaxy S III може стати найпопулярнішим гаджетом компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram