ГоловнаСвіт

Пакистан відновив маршрути поставок до Афганістану

Клінтон вибачилася за авіаудар НАТО.

Пакистан відновив маршрути поставок до Афганістану
Фото: obozrevatel.com

Вперше за сім місяців влада Пакистану дозволила західним країнам використовувати свої дороги для постачання військ НАТО в Афганістані, повідомляє Reuters 5 липня.

Відновлення поставок до Афганістану стало можливим після того, як держсекретар США Хілларі Клінтон, поступаючись пакистанським вимогам, принесла міністру закордонних справ Пакистану Хіна Раббані Хар вибачення США за вбивства 25 пакистанських солдатів в листопаді минулого року. Протягом кількох місяців адміністрація президента США Барака Обами відмовлялася виконати вимоги Пакистану і вибачитися за те, що НАТО називає "гідним жалю інцидентом".

Пакистанські митні чиновники сказали, що контейнеровози перетнули кордон міста Чаман і прибули на південь Афганістану.

"Вчора ми отримали наказ пропустити вантажівки з постачанням НАТО, але співробітники служби безпеки не отримали інструкцій. Сьогодні вони отримали свої накази, і тепер дві вантажівки перетнули кордон з Афганістаном", - сказав представник пакистанської митниці Імран Раза.

Незважаючи на відновлення поставок, США звинувачує Пакистан в тому, що в країні знаходяться укриття афганських бойовиків. Тим часом, Пакистан звинувачує США в порушення свого суверенітету частими авіаударами безпілотних літальних апаратів по бойовиках на північному заході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram