ГоловнаСвіт

WikiLeaks опублікує понад 2 мільйони листів сирійського уряду

Інформація також "збентежить" опозицію.

WikiLeaks опублікує понад 2 мільйони листів сирійського уряду

Сайт WikiLeaks заявив у четвер, що почав публікувати більш ніж 2 мільйони електронних листів чиновників сирійського уряду, які "збентежать" не тільки Дамаск, а й його супротивників.

Про це повідомляє Reuters 5 липня.

У заяві WikiLeaks сказано, що авторами електронних листів, написаних із серпня 2006-го по березень 2012 року, є сирійські політичні діячі, а також державні компанії та міністерства. У заяві зацитовано засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа: "Ці матеріали збентежать уряд Сирії, утім також поставлять у незручне становище його супротивників".

"Це допомагає нам не тільки критикувати ту чи іншу групу, але й зрозуміти їхні інтереси, дії та думки. Тільки через розуміння цього конфлікту ми можемо сподіватися на його рішення", - зазначив Ассанж.

WikiLeaks заявив, що електронні листи, які він назвав "Сирійськими файлами", проллють світло на внутрішню роботу сирійського уряду та економіки, а "також покажуть, як Захід і західні компанії говорять одне, а роблять інше".

WikiLeaks сказав, що серед записів є і особисте листування партійних діячів "Баас", і записи фінансових переказів міністерств Сирії в інші країни.

Повстання, яке розпочалося з мирного демократичного протесту в березні 2011 року, перетворилася на щось, що наближається до громадянської війни, після того як репресії уряду спричинили збройне повстання.

Лідери опозиції й уряду західних країн кажуть, що більш ніж 15 тисяч осіб були вбиті в повстанні. Уряд каже, що "терористичні банди", керовані з-за кордону, вбили кілька тисяч солдатів і поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram