ГоловнаСвіт

У Німеччині відкрився факультет скейтбордингу

Заняття відбуваються на свіжому повітрі.

У Німеччині відкрився факультет скейтбордингу
Фото: sobesednikarmenii.ru

В університеті Мюнстера можна офіційно пройти курс скейтбордингу.

63-річний Тітус Діттман, що отримав посаду викладача вузу, проводить заняття не в аудиторіях, а в Мюнстерському скейтпарку. Колишній спортсмен вчить не тільки катанню, але і розуміння соціокультурних аспектів неформальної молодіжної культури.

Діттман впевнений, що володіння руховими навичками - не головне. Куди важливіше розуміти сенс ідеології скейтбордингу, зв'язок спорту та молодіжних течій. Сам викладач почав кататися на скейті 35 років тому. Він стверджує, що це заняття, крім іншого, розвиває творчі здібності людини і вміння справлятися з тиском в стресових ситуаціях.

20 студентів вже проходять курс. Покінчивши з теорією, Діттман дає їм повну свободу і втручається, тільки якщо бачить, що виникла небезпека серйозної травми. Студенти відпрацьовують різні прийоми і трюки, а наприкінці курсу отримують посвідчення скейтбордиста. Діттман впевнений, що скейтборд - спорт іншого напрямку, ніж традиційні футбол і гімнастика. Він зміг би, наприклад, змінити концепцію фізичної культури школярів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram