ГоловнаСвіт

Лондонська поліція заарештувала підозрюваних у тероризмі

Британія посилила заходи безпеки перед Олімпіадою.

Лондонська поліція заарештувала підозрюваних у тероризмі
архивное фото
Фото: ru-newz.ru

Поліція Великобританії заявила, що під час рейдів у Лондоні заарештувала п'ятьох чоловіків і одну жінку, підозрюваних у підготовці терактів, повідомляє Reuters 5 липня.

Поліція сказала, що операція не пов'язана з Олімпійськими іграми, які розпочнуться в Лондоні 27 липня, але є частиною планової операції розвідувальної служби.

29-річного чоловіка затримали на вулиці в західній частині Лондона, тоді як інших підозрюваних віком від 18 до 30 років затримали за місцем проживання на сході та заході Лондона. До одного з підозрюваних, 24-річного чоловіка, було застосовано електрошоковий пістолет, але госпіталізація йому не знадобилася.

За словами поліцейських, людей заарештували за підозрою у "змові та підготовці або підбурюванні до актів тероризму" і доправили в поліцейську дільницю на південному сході Лондона.

Окрім того, слідчі обшукали вісім будинків на сході, заході та півночі Лондона, а також одну службову адресу в східній частині Лондона.

Британські сили безпеки перебувають у стані підвищеної готовності, щоб відреагувати на будь-які проблеми перед Олімпіадою. Сім років тому терористи-смертники вбили 52 людей за допомогою скоординованих нападів по всьому Лондону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram