ГоловнаСвіт

Медведєв про Курили: це наша земля, ні п'яді не віддамо

Прем'єра попросили вирішити транспортні проблеми острова Кунашир.

Медведєв про Курили: це наша земля, ні п'яді не віддамо

Під час свого візиту на південнокурильський острів Кунашир голова уряду Дмитро Медведєв не тільки провів нараду з розвитку регіону, а й відвідав лікарню і місцевий магазин, повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, Медведєв поспілкувався з лікарями центральної районної лікарні та вислухав їхні скарги. Передусім медиків турбує питання транспортної доступності острова, яка мала б бути кращою та серйозно перешкоджає їхній роботі. Лікарі попросили прем'єра пустити теплохід від острова до Великої землі.

"Окрім теплохода, потрібні ще й додаткові рейси на літаках, - сказав Медведєв. - Ми вже вирішили, що будемо постачати літаки і вам, і в інші важкодоступні місця країни", - сказав він.

Після відвідин лікарні російський прем'єр заїхав на майданчик, де будують храм, роботи повинні закінчити вже у вересні. При храмі відкриють недільну школу.

Будівельників, із якими Медведєв також знайшов час поспілкуватися, дуже хвилювало питання, чи не віддасть Росія Курили Японії. "Це наша земля, корінна, ні п'яді не віддамо", - пообіцяв Медведєв.

За традицією, під час свого другого візиту на Курили глава уряду знову зайшов у продовольчий магазин, де звернув увагу на японське пиво "Асахі". Однак його запевнили, що те виготовляють у Владивостоці.

За рекомендацією продавчинь, Медведєв купив вудженої корюки по тисячі рублів за кілограм. Закупи обійшлися прем'єрові у 850 рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram