ГоловнаСвіт

У Німеччині на студента подали до суду за надто швидке навчання

Стандартний термін для отримання ступенів бакалавра і магістра становить 11 семестрів.

У Німеччині на студента подали до суду за надто швидке навчання
Марсель Поль
Фото: Lenta.ru

Університет прикладних досліджень економіки й управління в місті Ессені подав до суду на свого випускника, який зумів достроково здобути ступені бакалавра та магістра. Засідання суду відбулося 3 липня.

Студент з Арнсберга Марсель Поль закінчив інститут у серпні 2011 року. На повний курс навчання для здобуття обох ступенів він витратив 20 місяців, або три семестри (за даними DAPD, це прирівнюють до чотирьох семестрів). Стандартний термін навчання на бакалавра та магістра становить 11 семестрів.

Закінчити ВНЗ так швидко Поль зміг завдяки допомозі двох однокурсників, які одночасно з ним відвідували інші лекції, після чого всі троє обмінювалися отриманою інформацією. Які успіхи друзів Поля, не відомо. Тим часом прискорене навчання дозволило студентові чимало заощадити, оскільки він перерахував гроші тільки за 20 місяців.

Після того як Поль закінчив FOM, йому прийшов лист із ВНЗ про те, що він заборгував оплату до кінця 2011 року в розмірі трьох тисяч євро. Причому ця сума набагато менша від повної вартості навчання на бакалавра і магістра, якщо розраховувати її, спираючись на повний термін курсів.

За словами Поля, претензії університету заскочили його, оскільки спочатку в нього була домовленість щодо термінів і розмірів оплати навчання. В університеті відмовилися коментувати інформацію про подання позову проти свого випускника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram