ГоловнаСвіт

У Казахстані чиновникам заборонили купувати іномарки

Присутні під час виступу президента депутати зустріли його слова бурхливими оплесками.

У Казахстані чиновникам заборонили купувати іномарки
Нурсултан Назарбаев
Фото: comments.ua

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, виступаючи на форумі в Астані, заборонив чиновникам купувати автомобілі іноземного виробництва.

"У нас виготовляють автомашини, а їм (чиновникам) "Мерседеси" подавай. Негайно заборонити! - заявив він. - Вийдіть і подивіться, які автомобілі Казахстан уже випускає. Нічого не треба завозити".

За даними видання, раніше Назарбаєв уже доручив при закупівлі машин для службових потреб орієнтуватися на вітчизняну продукцію. Однак тепер він зазначив, що його доручення виконали тільки в Міноборони, МНС і Комітеті національної безпеки, а решта відомств продовжують закуповувати іномарки.

Президент також заявив, що пристрасть казахстанських чиновників до іноземних позашляховиків він вважає безкультур'ям. "На Заході купують маленькі, сімейні машини, тому що витрата бензину менша і "корків" не створюють. А наші - знахабнілі колишні жебраки - думають, що треба "танки" купувати. Престижно, бачте, на "танку" сидіти", - сказав він.

Присутні під час виступу президента чиновники зустріли його слова бурхливими оплесками.

Зазначимо, про те, що для державних структур повинні закуповувати машини вітчизняного виробництва, Назарбаєв говорив іще на початку 2012 року, вступаючи на розширеному засіданні уряду. Тоді він зазначив, що цей принцип сприятиме розвитку вітчизняної промисловості та створенню нових робочих місць.

Голова відомства Асат Ісекешев зазначив, що в країні випускають 26 моделей легкових автомобілів і близько десяти моделей вантажної техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram