ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку відкрили фотовиставку, присвячену українським миротворцям

Генсек ООН подякував Україні за внесок у підтримання миру.

У Нью-Йорку відкрили фотовиставку, присвячену українським миротворцям
Фото: http://sammler.ru

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбулося урочисте відкриття фотовиставки під назвою: "Україна: 20 років участі у миротворчій діяльності ООН".

Експозицію виставки підготувало Міністерство оборони України, повідомили в Департаменті преси і зв'язків із засобами масової інформації МО.

Участь у церемонії взяли посли та делегації держав-членів ООН, а також керівництво Секретаріату ООН.

Відкриваючи виставку, постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Юрій Сергєєв наголосив, що за 20 років участі України в миротворчій діяльності понад 39 тисяч українських військовослужбовців і працівників МВС виконували благородну місію в більш ніж 20 операціях із підтримання миру під прапором ООН.

"Україна налаштована брати активну участь у миротворчих операціях під егідою ООН, зміцнюючи реноме надійного й ефективного партнера Організації в галузі підтримання міжнародного миру та безпеки", - зазначив він.

Звернення Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Муна з нагоди відкриття фотовиставки зачитав його заступник з питань миротворчості Ерве Ладсу.

Генсек ООН висловив глибоку вдячність за внесок України в діяльність у галузі підтримання миру і відзначив високий професіоналізм і відданість українських "блакитних шоломів" справі забезпечення миру.

Керівник ООН зазначив, що Україна, забезпечуючи одну четверту військового вертолітного потенціалу місій Організації, відіграла і відіграє далі ключову роль у стабілізації ситуації в низці держав і регіонів, зокрема, Кот-д'Івуарі і Демократичній Республіці Конго.

Пан Гі Мун висловив глибокі співчуття рідним і близьким українських миротворців, які загинули під час служби під прапором ООН.

В основу виставки лягли роботи фотокореспондента газети "Голос України" Олександра Клименка.

Відбулася також презентація тематичного буклету "20 років на сторожі миру", виданого Міністерством оборони, в якому розкривається історія участі Збройних сил України в операціях і місіях з підтримання миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram