ГоловнаСвіт

В Іспанії не можуть загасити масштабну лісову пожежу

Рятувальники борються з вогнем четверту добу.

В Іспанії не можуть загасити масштабну лісову пожежу
Фото: Владимир Марус

В Іспанії четверту добу вирує лісова пожежа у Валенсії.

Про це повідомляє національне телебачення країни.

Зазначається, що два вертольоти розбилися під час гасіння великої лісової пожежі, пілот одного з них загинув.

Катастрофа першого вертольота сталася в муніципалітеті Ятова (Валенсія) під час наповнення водою водозливного пристрою з місцевого водосховища. Несподівано вертоліт втратив управління і впав у водоймище. Пілот загинув, на місці падіння вертольоту працюють водолази.

Друга авіакатастрофа сталася через 30 хвилин після першої, коли вертоліт, задіяний для гасіння найбільшої у Валенсії за останні 20 років лісової пожежі, втратив просторову орієнтацію і розбився в цьому самому районі. Пілотам вдалося врятуватися.

Нагадаємо, пожежі присвоєно найвищий ступінь небезпеки, призупинено рух на 14 автострадах.

За попередніми даними, вогнем знищено десятки будинків. Клуби диму ось уже другу добу огортають вулиці Валенсії і дісталися до середземноморського узбережжя, де відпочивають десятки тисяч туристів.

На боротьбу з вогняною стихією кинуто більше ніж дві тисячі пожежників, військових та волонтерів, а також близько 50 вертольотів і літаків, але їм наразі вдалося лише локалізувати кілька вогнищ загоряння. Боротьбі з вогнем заважає сильний вітер, спека і обмежена видимість.

Як передають місцеві ЗМІ, частки попелу можна побачити вже на вулицях Барселони.

Поліція затримала двох місцевих жителів, яких підозрюють в тому, що вони влаштували лісову пожежу, недбало поводячись з вогнем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram