ГоловнаСвіт

Палестинці ведуть боротьбу з незаконною зброєю

Нинішня кампанія найбільша з 2007 року.

Палестинці ведуть боротьбу з незаконною зброєю
архивное фото
Фото: goodvin.info

Самоврядна палестинська адміністрація минулого місяця затримала близько 200 осіб, у тому числі співробітників служби безпеки, під час кампанії з припинення незаконного обігу зброї на Західному березі.

Про це повідомляє АР 2 липня.

Чиновники кажуть, що кампанія доволі незвичайна, оскільки включає бойовиків, пов'язаних із "Рухом за національне визволення Палестини" (ФАТХ) палестинського президента Махмуда Аббаса. Раніше подібні кампанії були спрямовані в основному проти озброєних прихильників угруповань "ХАМАС" та "Ісламський джихад", які змагаються між собою.

Представник поліції Аднан Дамірі, що з 200 осіб, затриманих у травні, близько 100 було звільнено після здачі зброї, а інші залишаються під вартою за підозрою в незаконному володінні зброєю, здирництві та нападі на співробітників служб безпеки. Загалом було вилучено близько 100 одиниць зброї.

Облава на незаконну зброю почалася після обстрілу в травні будинку губернатора району Дженіна, Кадурі Муса, який згодом помер від серцевого нападу. Дамірі заявив, що підозрювані у стрільбі серед тих, хто перебуває під вартою.

У неділю невідомі поранили палестинського депутата Шамі аль-Шамі з ФАТХ у ногу в той момент, коливін підходив до свого будинку. Дамірі заявив, що мотив залишається незрозумілим і що наразі підозрюваних немає.

Кампанія з припинення незаконного обігу зброї спрямована на район Дженіна, який є найбільшою суміжною площею під палестинським самоврядуванням. Ізраїль контролює Західний берег - територію, захоплену 1967 року, а також Сектор Газа і Східний Єрусалим. Палестинці мають обмежену автономію, яка становить 38% на Західному березі. Попри це, в останні роки Палестинська автономія поступово взяла під свій контроль Дженіна й інші частини Західного берега. Але палестинські чиновники часто скаржаться, що ізраїльські обмеження на пересування палестинських сил безпеки і часті вторгнення ізраїльської армії в райони самоврядування перешкоджають роботі закону та порядку.

Дамірі зазначив, що нинішня кампанія з припинення незаконного обігу зброї є найбільшою з 2007 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram