ГоловнаСвіт

Асад підписав антитерористичні закони

Сирійський лідер вважає події в країні війною.

Асад підписав антитерористичні закони
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

У понеділок президент Сирії Башар Асад підписав три нові закони, спрямовані на боротьбу з тероризмом, які встановлюють покарання за терористичну діяльність.

Про це повідомляють сирійські державні ЗМІ.

У законі №19 "Про боротьбу з тероризмом" містяться визначення понять "терористична діяльність", "терористична організація", "фінансування тероризму" та "покарання за вчинення терористичної діяльності та сприяння тероризму".

Президент також підписав закон №20 "Про звільнення з державної служби, позбавлення заробітної плати і всіх пенсійних прав осіб, засуджених згідно з судовим вироком за здійснення теракту, підбурювання до його здійснення, надання моральної чи фінансової допомоги терористичним угрупованням".

Третій закон №21 передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 20 років для осіб, які вчинили викрадення людини із застосуванням сили, погроз або обману з метою отримання викупу зі штрафом у розмірі дворазової суми викупу, а також максимальне покарання за викрадення осіб віком молодших вісімнадцяти років.

Нагадаємо, Башар Асад заявив, що його країна перебуває у стані війни. Комісія ООН із прав людини також повідомила, що насильство в Сирії зростає і виходить із-під контролю, і багато районів країни занурюються в громадянську війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram