ГоловнаСвіт

Британська поліція не готова до нових безладів

Рівень безробіття серед молоді становить близько 20%.

Британська поліція не готова до нових безладів
Фото: EPA/UPG

Згідно з опитуванням, британська поліція очікує ще однієї хвилі безладів у Лондоні, оскільки економічні труднощі штовхають усе більше людей до соціальних заворушень, повідомляє Reuters 2 липня.

Спільне опитування Guardian і Лондонської школи економіки базується на інтерв'ю з 130 офіцерами, які брали участь у придушенні заворушень у серпні минулого року. Було встановлено, що поліція очікує більше проблем, але відчуває, що її здатність реагувати на заворушення може бути ослаблена внаслідок жорстких заходів економії. Уряд Великобританії планує скоротити бюджет поліції приблизно на 20%. Як і всі працівники бюджетної сфери, поліція також зіштовхнеться зі скороченням виплат і підвищенням пенсійних внесків.

"Поліція очікує повторення заворушень, які поширилися по всій Англії минулого літа, і стурбована, чи матиме ресурси, щоби впоратися з майбутніми безладами такого масштабу", - йдеться в дослідженні.

Нині безпека в Лондоні, який готується до проведення Олімпійських ігор із 27 липня, перебуває під пильною увагою міжнародної громадськості. Дослідження показало, що багато хто з опитаних вважає, що масові заворушення "неминучі".

Нагадаємо, в серпні минулого року тисячі розгніваних молодих людей влаштували безлади, в тому числі грабували магазини та підпалювали будівлі на вулицях Лондона та в інших великих містах. Після цього уряд пообіцяв активно боротися зі злочинністю. Хвиля заворушень почалася після мирної акції протесту проти вбивства поліцією місцевого жителя 4 серпня. Сутички охопили Лондон і такі міста, як Бірмінгем, Манчестер і Ліверпуль. Поліцію звинуватили в повільному реагуванні та поганій підготовці до безладів, але багато офіцерів нині вважають, що скорочення бюджету може послабити їхню здатність упоратися з черговою хвилею заворушень.

Незважаючи на те, що загальний рівень безробіття у Великобританії знизився в останні місяці, рівень безробіття серед осіб віком 18-24 років залишається на рівні 19,9%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram