ГоловнаСвіт

Безробіття в єврозоні встановило новий рекорд

Показники країн Євросоюзу істотно відрізняються.

Безробіття в єврозоні встановило новий рекорд
Фото: EPA/UPG

Офіційні дані показали в понеділок, що безробіття в 17 країнах єдиного валютного блоку продовжує збільшуватися боргова криза, яке досягло 11,1%, що є історичним максимумом.

Про це повідомляє AP 2 липня.

Статистичне управління ЄС, Євростат, заявило, що рівень безробіття зріс до 11,1% у травні з 11% попереднього місяця. Це найвищий показник з часу запуску євро 1999 року.

Нагадаємо, що водночас рівень безробіття в США становить 8,2%, а в Японії - 4,4%.

У цілому 17,6 мільйона людей залишилися без роботи в єврозоні в травні, що на 1,8 млн більше, ніж минулого року.

Безробіття в єврозоні продовжує стрімко зростати, що викликає побоювання з приводу боргової кризи і майбутнього європейської валюти в цілому. Проте є суттєві відмінності статистики у єврозоні. Ринки праці країн, що знаходяться на "лінії фронту" боргової кризи, таких як Греція та Іспанія, страждають внаслідок жорстких заходів економії і рецесії. Найвищий рівень безробіття у єврозоні було зафіксовано в Іспанії, де 24,6% людей залишилися без роботи в травні. До того ж 52,1% молоді країни є безробітною.

Показники інших країн єврозони значно кращі. Рівень безробіття в Німеччині, наприклад, становить усього 5,6%. Проте багато досліджень, проведених в останні тижні, вказують, що на найбільшу економіку Європи також чекають важкі часи.

Рівень безробіття в країнах Євросоюзу, які не входять в єдиний валютний блок, таких як Великобританія та Польща, зріс до 10,3% в травні з 10,2% попереднього місяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram