ГоловнаСвіт

У Колумбії евакуюють населення через виверження вулкана

Частково порушено повітряне сполучення.

У Колумбії евакуюють населення через виверження вулкана
Фото: earth-chronicles.ru

Виверження вулкана Невадо дель Руїс у Колумбії змусило місцеву владу оголосити найвищий - "червоний" - рівень тривоги і розпочати евакуацію населення з прилеглих районів, повідомляє в неділю агентство Reuters.

Раніше через активність Невадо дель Руїс закрили чотири аеропорти в містах неподалік. Без повітряного сполучення залишилися міста Манісалес, Перейра, Арменія і Картаго. У цих населених пунктах населенню роздали тисячі масок, які запобігають потраплянню попелу в дихальні шляхи.

"Найголовніше - щоб мешканці прилеглих до вулкана районів дотримувалися всіх рекомендацій рятувальників, які передбачають превентивну евакуацію", - повідомив голова рятувальної служби, зазначивши, що також дуже важливо не допустити паніки серед населення.

У листопаді 1985 року виверження вулкана Невадо дель Руїс спричинило трагічні наслідки. Тоді внаслідок швидкого танення льоду на кратері вулкана стрімко піднявся рівень води в річці Гуалі, яка вийшла з берегів. Повінь змила місто Армеро і спричинила загибель більш ніж 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram