ГоловнаСвіт

У Казахстані за економічні злочини дозволять відкуповуватися

Звільняти від тюремного ув'язнення планується на умовах дворазового відшкодування збитку.

У Казахстані за економічні злочини дозволять відкуповуватися
Эмблема финансовой полиции Казахстана
Фото: Lenta.ru

У Казахстані особам, які скоїли економічні злочини, дадуть можливість уникнути позбавлення волі - в обмін на повне відшкодування збитку.

Інформацію озвучив представник агентства з боротьби з економічною і корупційною злочинністю Айвар Бодання, виступаючи на "круглому столі" з обговорення поправок до законодавства, що стосуються декриміналізації фінансово-економічних злочинів.

Він зазначив, що можливість уникнути тюремного ув'язнення (за умови відшкодування збитку) буде надана тим, хто скоїв злочини невеликої та середньої тяжкості.

Раніше повідомляли, що звільняти від тюремного ув'язнення планується на умовах дворазового відшкодування збитку. За інформацією "Мегаполісу", така схема може бути запропонована тим, кого помічено у махінаціях з кредитами, навмисному банкрутстві та ухилянні від сплати податків.

У міністерстві юстиції пропозицію про дворазове відшкодування збитків підтримали. "Корінним чином мають бути переглянуті економічні злочини, мова йде про відшкодування шкоди в подвійному розмірі і водночас пом'якшенні покарання за відсутністю злочину проти здоров'я і життя людей", - цитувало агентство BNews заступника міністра юстиції Зауреш Баймолдіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram