ГоловнаСвіт

Twitter боротиметься з інтернет-тролями

Мікроблогер не бачитиме повідомлень, які адресовано йому з небажаної сторінки.

Twitter боротиметься з інтернет-тролями
Дик Костоло
Фото: Lenta.ru

Сервіс мікроблогів Twitter планує ввести заходи, покликані захистити користувачів від образливих повідомлень або записів інтернет-тролів. Про це заявив глава сервісу Дік Костоло.

В якості можливих заходів Twitter може почати приховувати від користувачів повідомлення, адресовані їм з "неавторитетних" акаунтів. Такими визнаються сторінки без передплатників, без особистої інформації і зі стандартним зображенням в профілі. Разом з тим керівництво сервісу стоїть перед необхідністю дотримати баланс між свободою слова і анонімністю і бажанням користувачів відгородитися від неприємних повідомлень.

Псевдоніми, повідомив Костоло, у багатьох регіонах є єдиною можливістю для людей говорити вільно (зокрема, мова йшла про події "Арабської весни", в яких значну роль відіграли інтернет-сервіси). З іншого боку, анонімність заохочує до дій інтернет-тролів, зазначив він. Коли саме планується ввести нові заходи, глава сервісу не уточнив.

Під час інтерв'ю Дік Костоло порушив питання розширення функціональності Twitter, зауваживши, що до повідомлень можна буде долучати дедалі більше контенту зі сторонніх сервісів. Зокрема, на початок липня запланована презентація пісні гурту Blur, яка буде супроводжуватися відеотрансляцією концерту в Twitter. Імовірна також поява в сервісі функцій опитувань або вікторин.

Twitter вже дозволяє "розгортати" твіти і дивитися прикріплені фотографії та відео з декількох сторонніх сервісів безпосередньо на сайті. Крім того, в середині червня з'явилася можливість переглядати вміст новинних матеріалів декількох видань-партнерів.

Щодо захисту від небажаних повідомлень, користувачі Twitter можуть заблокувати будь-який аккаунт. Заблокований профіль не може підписатися на записи користувача (але може читати їх, якщо вийде зі свого акаунта). Крім того, мікроблогер не бачитиме повідомлень, які адресовано йому з небажанї сторінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram