ГоловнаСвіт

У Пентагоні пройшли урочистості на честь геїв і лесбіянок

Такі церемонії в інших відомствах проводять уже давно.

У Пентагоні пройшли урочистості на честь геїв і лесбіянок
Фото: Lenta.ru

У міністерстві оборони США 26 червня вперше пройшов захід, присвячений військовослужбовцям нетрадиційної сексуальної орієнтації. Йдеться про так званий гей-прайд, який покликаний підтримати геїв і лесбіянок, а також звернути увагу на необхідність захистити їхні права.

У залі, в якому проходив захід, зібралися близько 400 осіб. Присутнім показали заздалегідь записані відеозвернення президента Барака Обами і міністра оборони Леона Панетти. Панетта похвалив геїв і лесбіянок за професіоналізм і хоробрість, які вони, за його словами, виявляли і до того, як їм в армії дозволили не приховувати своєї орієнтації. Як йдеться у публікації Los Angeles Times, відбулася також дискусія на тему "Цінність відкритої служби та розмаїття".

На заході виступили кілька військовослужбовців і цивільних фахівців, які належать до сексуальних меншин. Церемонію транслювали по внутрішньому армійському телебаченню на бази, розташовані за кордоном.

Схожі церемонії в інших відомствах проводять уже давно (наприклад, у ЦРУ - протягом останніх 12 років).

Заборона на службу в американських збройних силах представників сексуальних меншин була чинною до 20 вересня 2011 року. Після її скасування військовослужбовці можуть не приховувати своєї орієнтації. Доти панувала політика "не питай - не говори", відповідно до якої військовослужбовці не повинні були розповідати про свою нетрадиційну орієнтацію. При цьому запитувати про неї без обґрунтованих підозр заборонялося.

Згідно з оцінками, на дійсній службі в американських збройних силах зараз перебувають приблизно 66 тисяч геїв і лесбіянок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram