ГоловнаСвіт

Проти колишнього прем'єр-міністра Єгипту порушили справу

Розслідування стосується періоду з 2002 по 2011 рік.

Проти колишнього прем'єр-міністра Єгипту порушили справу
Ахмед Шафик
Фото: gazeta.ru

Щодо колишнього прем'єр-міністра Єгипту Ахмеда Шафіка, який програв президентські вибори, порушили кримінальну справу за підозрою в корупції. Після цього політик виїхав із країни.

За чутками, він утік до Саудівської Аравії, проте цю інформацію спростували його соратники. Вони стверджують, що він поїхав туди, щоб зробити умру - мале паломництво, а після повернення планує створити політичну партію.

Розслідування щодо Шафіка стосується періоду з 2002 по 2011 рік, коли він очолював міністерство цивільної авіації. 2011 року після початку єгипетської революції Хосні Мубарак, який займав тоді пост президента, призначив його головою уряду та доручив підготовку політичних реформ.

Шафік пішов із цієї посади вже після повалення Мубарака, коли в країні почалися нові виступи опозиції, яка звинуватила політика в співпраці з колишнім президентом. Після його відставки співробітники міністерства цивільної авіації і компанії EgyptAir почали звинувачувати його в корупції і розтраті. За їхніми позовами було порушено кримінальну справу, яку в травні 2011 року передали в прокуратуру.

Ахмед Шафік брав участь у президентських виборах 2012 року і вийшов у другий тур разом із кандидатом від ісламістського руху "Брати-мусульмани" Мохамедом Мурсі. Шафік програв йому три відсотки голосів, отримавши 48%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram