ГоловнаСвіт

Лондонський Біг Бен перейменують на честь Єлизавети ІІ

Уряд зробив королеві подарунок до ювілею.

Лондонський Біг Бен перейменують на честь Єлизавети ІІ

Знамениту годинникову вежу Біг Бен біля будівлі британського парламенту в Лондоні перейменують у Вежу Єлизавети на честь 60-річного ювілею правління королеви Єлизавети II.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представників нижньої палати парламенту.

"Комісія Палати громад схвалила пропозицію перейменувати годинникову вежу у Вежу Єлизавети на честь "діамантового" ювілею правління Її Величності й організовує реалізацію цього рішення, як і личить у такому разі", - заявили парламентарії.

Нагадаємо, 16 червня в Лондоні пройшов традиційний щорічний парад з нагоди офіційного дня народження королеви Єлизавети II. Вона народилася 21 квітня 1926 року, однак її уродини відзначають двічі на рік - ще й що третьої суботи червня. 21 квітня вона святкує їх у сімейному колі, тоді як у червні відбувається барвистий парад у центрі британської столиці.

"Я думаю, що це буде гідна віддяка королеві цього ювілейного року за її заслуги перед країною", - цитує агентство слова прем'єра Великобританії Джеймса Кемерона.

Довідка. Годинникова вежа Біг Бен є частиною архітектурного комплексу Вестмінстерського палацу. Знаменитий годинник розташовано за 55 метрів від землі, його вважають найбільшим у світі. Це одна з найпопулярніших визначних пам'яток Лондона і Британії загалом. В основі кожного з чотирьох циферблатів розміщено напис латинню: Domine salvam fac Reginam nostram Victoriam Primam ("Боже, бережи нашу королеву Вікторію").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram