ГоловнаСвіт

Іран закликав ЄС переглянути ембарго на нафту

Міністр закордонних справ Алі Акбар Салехі сподівається на допомогу Кіпру.

Іран закликав ЄС переглянути ембарго на нафту
архивное фото
Фото: novostink.ru

Іран у вівторок закликав Європейський Союз переглянути ембарго на іранську нафту, яке набуває чинності з 1 липня, заявивши, що хоче взаємодії, а не конфронтації з блоком.

Про це повідомляє Reuters 26 червня.

"Ми сподіваємося, що ЄС дивиться на це питання (ембарго) раціонально і мудро, бо, на мою думку, ніхто не виграє від конфронтації. Перевага полягає у взаємодії, тож вважаю, що вони на неправильному шляху", - заявив міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі, який перебуває з робочим візитом на Кіпрі.

Салехі висловив сподівання, що Кіпр, який стане головою ЄС з 1 липня, може допомогти "пом'якшити і послабити" перешкоди у відносинах між Іраном і ЄС.

Уряди країн ЄС напередодні попередили Іран, що можуть застосувати більший тиск, якщо він продовжить ігнорувати вимоги щодо обмеження його ядерної програми. Захід вважає, що програма спрямована на створення ядерної зброї. Ісламська Республіка стверджує, що його ядерна діяльність винятково в мирних цілях.

Переговори Ірану та "шістки міжнародних посередників", серед яких США, Китай, Великобританія, Франція, Німеччина і Росія, завершилися невдачею. Крім того, Ізраїль відновив загрози нападу на Іран, якщо той не приборкає свою ядерну програму.

"Іноді процес переговорів може сповільнюватися, може йти не так легко, як усі хотіли б, але, оскільки вони (переговори) рухаються в правильному керунку й обидві сторони хочуть досягти рішення (ядерного питання), я бачу світло в кінці тунелю", - резюмував Салехі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram