ГоловнаСвіт

ЄС посилює санкції проти Сирії

У "чорний список" спільноти потрапило кілька урядових установ.

ЄС посилює санкції проти Сирії

Європейський Союз посилив санкції проти Сирії, наклавши обмеження на Міжнародний ісламський банк, нафтову компанію і прес-секретаря уряду.

Про це повідомляє Reuters 26 червня.

16-те доповнення до списку санкцій проти Сирії є частиною зусиль Євросоюзу з учинення тиску на президента Башара аль-Асада, щоб покласти край 15-місячному повстанню проти його правління.

Євросоюз вніс до "чорного списку" сирійський Міжнародний ісламський банк (SIIB) та Національну нафтову транспортну компанію Сирії.

"З 2011-го по 2012 рік SIIB таємно сприяв фінансуванню в розмірі 150 мільйонів доларів від імені Комерційного банку Сирії", - йдеться в заяві ЄС.

SIIB має 20 філій і три представництва в Сирії. Перед цим казначейство США, пославшись на закони про боротьбу з розповсюдженням зброї, застосувало санкції проти сирійського Міжнародного ісламського банку, заморозивши його активи в США і заборонивши американським компаніям і приватним особам вести з ним справи. США також звинуватили SIIB, що він допоміг державному Комерційному банку Сирії ухилитися від санкцій США.

Євросоюз також додав до "чорного списку" Бутейна Шаабана, радника Асада, який працює прес-секретарем уряду. Крім того, санкції застосовують до міністерства внутрішніх справ, міноборони, бюро національної безпеки і національної теле-і радіокорпорації.

За даними ООН, сирійські сили безпеки вбили щонайменше 12 тисяч осіб, тоді як Сирія каже, що в боях із повстанцями загинули понад 2 600 військових і співробітників сил безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram