ГоловнаСвіт

ЄС згодний почати переговори щодо прийняття Чорногорії

Лише одна з колишніх югославських республік - Словенія - є членом ЄС.

ЄС згодний почати переговори щодо прийняття Чорногорії
Фото: http://forum.vesveter.ru

Керівництво Євросоюзу згодне почати переговори щодо вступу в цей союз Чорногорії.

Про це повідомляє Франс Прес з посиланням на європейського комісара з питань розширення і політики добросусідства Штефана Фюле.

"Я позитивно оцінюю рекомендацію міністрів країн ЄС у європейських справах про початок переговорів з Чорногорією", - сказав Фюле в кулуарах зустрічі міністрів з європейських справ у Люксембурзі.

Як передає Франс Прес, рекомендація про початок переговорів ЄС з Подгорицею має бути схвалена під час саміту глав країн Євросоюзу, який відбудеться в четвер і п'ятницю в Брюсселі.

Наприкінці березня голова Європейської ради Херман ван Ромпей підтвердив готовність Євросоюзу розпочати з Чорногорією в червні переговори про вступ країни в ЄС. Лідери Євросоюзу в грудні 2010 року за рекомендацією Єврокомісії схвалили надання Чорногорії статусу кандидата в члени організації. Чорногорія подала заявку на членство в ЄС у середині грудня 2008 року.

На сьогодні тільки одна з колишніх югославських республік - Словенія - є членом Євросоюзу. Інша - Хорватія - остаточно вступить у цей блок після ратифікації парламентами всіх країн ЄС угоди про її вступ у Євросоюз. На початку березня цього року кандидатом на вступ до цього блоку стала Сербія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram