ГоловнаСвіт

Командувач силами НАТО відвідає Пакистан

Представник США спробує вирішити конфлікт з Ісламабадом.

Командувач силами НАТО відвідає Пакистан
Фото: obozrevatel.com

Командувач силами НАТО в Афганістані американський генерал Джон Аллен відвідає Пакистан 27 червня для обговорення заходів прикордонної координації з генералом пакистанської армії Ашфак Каяні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на пакистанських військових.

США наполягають на тому, щоб Пакистан знову відкрив маршрути поставок для сил НАТО в Афганістані. Однак, у важких переговорах немає жодних ознак прориву. Пакистан закрив маршрути на знак протесту проти вбивства в листопаді минулого року 25 пакистанських солдатів в результаті нападу авіації НАТО на афганський кордон.

Взаємне розчарування США і Пакистану посилилося після того, як влада Пакистану засудила лікаря, якого звинувачують у допомозі ЦРУ у виявленні Усами бін Ладена до 33 років в'язниці. Лікаря звинуватили в державній зраді.

Міністр закордонних справ Пакистану Хіна Раббані Хар 14 червня заявила, що країна вимагає вибачень за авіаудар НАТО минулого року, але міністр оборони США Леон Панетта пізніше заявив, що США готові співпрацювати з Пакистаном, але не мають наміру вибачатися.

Напади безпілотних літальних апаратів, які американські чиновники вважають вкрай ефективними проти бойовиків, розпалюють антиамериканські настрої у Пакистані, оскільки вони розглядаються як порушення суверенітету, що призводить до жертв серед цивільного населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram