ГоловнаСвіт

Учені назвали кольори автомобілів, що приваблюють птахів

Як зазначають експерти, пташиний послід украй шкідливий для лакофарбового покриття машин.

Учені назвали кольори автомобілів, що приваблюють птахів
Фото: Newsru.com

Автомобілі червоного кольору мають найбільше шансів постраждати від посліду птахів, засвідчило дослідження, яке провела торговельна мережа Halfords.

Птахи помічали червоні авто у 18% випадків. Друге і третє місце зайняли автомобілі синього і чорного кольорів відповідно. Найменше птахів цікавили автомобілі зеленого кольору.

Дослідники з'ясували, через який проміжок часу автовласники зчищають пташиний послід. В основному люди не звертають уваги на нього і змивають під час мийки автомобіля. Лише 17% опитаних автомобілістів заявили, що негайно змивають випорожнення, а 20% зазначили, що вживають заходів протягом декількох днів.

У дослідженні взяли участь 1 140 автомобілів із п'яти міст Великобританії: Брайтона, Глазго, Лідса, Манчестера і Бристоля.

Як зазначають експерти, пташиний послід украй шкідливий для лакофарбового покриття автомобіля, тому його варто видаляти якомога швидше.

У Великобританії водії витрачають близько 57 мільйонів фунтів (89 мільйонів доларів) на ремонт пошкоджень, спричинених впливом пташиних випорожнень на фарбу автомобіля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram