ГоловнаСвіт

МЗС Куби: імпічмент президентові Парагваю - державний переворот

Офіційна Гавана звинувачує в усьому США.

МЗС Куби: імпічмент президентові Парагваю - державний переворот

Влада Куби засудила рішення парламенту Парагваю про імпічмент президентові Фернандо Луго, назвавши подію державним парламентським переворотом, заявило в суботу кубинське МЗС.

Відповідно до підсумків голосування в п'ятницю в парагвайському сенаті, ухвалено рішення про імпічмент Луго за обвинуваченням у неналежному виконанні своїх обов'язків. За це рішення проголосували 39 сенаторів, проти - 4. Два сенатори не були на засіданні.

"Уряд Республіки Куба рішуче засуджує державний парламентський переворот, спрямований проти конституційного президента Фернандо Луго і братнього народу Парагваю", - йдеться в заяві кубинського МЗС.

Цей переворот, на думку кубинського зовнішньополітичного відомства, "став ще одним із численних посягань на самовизначення латиноамериканських народів", які "здійснюють олігархії" за підтримки США.

Такі зазіхання спрямовані на те, щоб "загальмувати прогресивні зміни і справжню інтеграцію" країн Латинської Америки, вважає МЗС країни. Уряд Куби не визнає тих владних структур Парагваю, "які не прийшли до влади шляхом легітимного голосування" з дотриманням суверенітету народу країни, наголошено в документі.

При цьому офіційна Гавана заявила, що продовжить гуманітарну співпрацю з Парагваєм у сфері охорони здоров'я.

Зокрема, кубинські офтальмологи, за участю яких надано допомогу більш ніж 18 тисячам громадян Парагваю, продовжать свою роботу.

Нагадаємо, раніше лідери країн Південної Америки заявили про переворот у Парагваї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram