ГоловнаСвіт

Дощі затопили північ Великобританії

У місті Блекпул організатори скасували вуличну ходу з проведенням естафети з факелом Лондонської Олімпіади-2012.

Повені, спричинені проливними дощами, затопили низку населених пунктів на півночі Великобританії, евакуйовано близько 450 осіб.

Пише газета Telegraph.

В основному від повеней постраждало англійське графство Камбрія і сусідні з ним території Шотландії. Через небезпечний розлив річки було евакуйовано жителів селищ Кростон і Дарвін у графстві Ланкашир. У місті Віган вода затопила вулиці, частину місцевих жителів довелося евакуювати на човнах.

Після 24-годинної зливи в 151 населеному пункті Англії і Шотландії з ранку суботи було оголошено про ймовірність повені.

Від можливого затоплення довелося терміново захищати більш ніж 11 тисяч будинків. Увечері в суботу синоптики прогнозують нові сильні дощі в регіоні.

За попередніми даними, від розгулу стихії ніхто не постраждав, за винятком пенсіонера в Шотландії, якого госпіталізували після того, як його автомобіль занесло під час негоди.

У місті Блекпул дощі та негода завадили проведенню естафети з факелом Лондонської Олімпіади-2012, організатори були змушені скасувати вуличну ходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram