ГоловнаСвіт

У Німеччині хочуть знизити допустиму швидкість до 30 км/год.

Опозиція сподівається зменшити кількість ДТП

У Німеччині хочуть знизити допустиму швидкість до 30 км/год.
Фото: newtimes.ru

Партія "Зелених" зажадала ввести в Німеччині нові обмеження швидкості на автодорогах. Опозиція пропонує зобов'язати німецьких водіїв їздити не швидше, ніж 30 кілометрів на годину в містах.

Винятком повинні бути тільки головні вулиці в місті, на яких здійснюється основний потік автомобільного руху. Там можуть діяти нинішні правила, які обмежують швидкість до 50 кілометрів на годину.

Таким чином опозиція сподівається зменшити кількість ДТП. У житлових зонах багатьох німецьких міст уже тепер діє обмеження до 30 кілометрів на годину. Проте "Зелені" хочуть, щоб це правило було затверджено офіційно на федеральному рівні. Які саме вулиці стануть винятком, повинна вирішувати влада на місцях.

Представник партії ХДС, заступник голови комітету з транспорту в Європарламенті Дітер-Лебрехт Кох підтримав цю ініціативу. За його словами, подібні обмеження є сенс уводити в житлових кварталах, а також на односторонніх вулицях, де немає окремої смуги для велосипедистів. Раніше правляча коаліція в Німеччині, до якої належать блок ХДС / ХСС і Вільна демократична партія, виступали проти будь-якого нового обмеження швидкісного режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram