ГоловнаСвіт

У Білорусі заарештували польського журналіста

Репортера відправили в Гродненську в'язницю.

У Білорусі заарештували польського журналіста
Анджей Почобут
Фото: tyzhden.ua

Журналіста польської "Газети Виборчої" Анджея Почобута заарештували в білоруському місті Гродно.

Репортера, якого вже засудили влітку 2011 року до трьох років позбавлення волі з дворічною відстрочкою виконання вироку, знову звинувачують у наклепі на президента республіки Олександра Лукашенка.

Почобута заарештували в його будинку, там було проведено обшук. У журналіста вилучили комп'ютери і повезли на допит, однак він відмовився відповідати на запитання. Тоді поляка відправили в Гродненську в'язницю.

Підставою для звинувачення стали статті Почобута на сайтах "Хартії'97" і "Білоруського партизана". У своїх матеріалах журналіст висловлював думку, що Лукашенко вплинув на результат процесу щодо теракту в мінському метро. Нагадаємо, в листопаді 2011-го суд засудив Владислава Ковальова та Дмитра Коновалова до смертної кари, а в березні 2012 року їх стратили.

Почобута було засуджено в першій справі в липні 2011 року. Тоді він не визнав себе винуватим і заявив, що Лукашенка не обмовляв, а лише піддав жорсткій критиці дії білоруського лідера. Проте суд угледів наклеп у слові "диктатор" стосовно президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram