ГоловнаСвіт

Меркель назвали найнебезпечнішим європейським лідером

На думку журналу, політика Меркель із виведення єврозони з фінансової кризи може призвести в підсумку до другої Великої депресії.

Меркель назвали найнебезпечнішим європейським лідером
Фрагмент обложки журнала The New Statesman
Фото: Lenta.ru

Британський щотижневий журнал New Statesman визнав канцлера Німеччини Анґелу Меркель найнебезпечнішим європейським лідером. На обкладинці канцлера зображено в образі Термінатора. Автор статті Мехді Хасан (Mehdi Hasan) стверджує, що вона становить більшу загрозу світовій стабільності та процвітанню, ніж президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та північнокорейський лідер Кім Чен Ун.

На думку видання, політика Меркель із виведення єврозони з фінансової кризи, яка базується на заходах жорсткої економії, може призвести в підсумку до другої Великої депресії. У зв'язку з цим Хасан називає Меркель найнебезпечнішим німецьким лідером після Адольфа Гітлера. Автору видається дивним, що лідер країни, де болісно ставляться до будь-якої згадки про нацистське минуле, спокійно дивиться на зміцнення неонацистських партій у всій Європі: від Франції до Греції та Угорщини.

Аргументи німців, які нібито рятують від кризи греків, які не бажають працювати, видаються авторові непереконливими. У статті наведено дані Організації економічної співпраці та розвитку (OECD), які демонструють неспроможність цих звинувачень. Згідно з дослідженням ОЕСР, робочий день греків у середньому на 40% довший, аніж німців.

На думку автора, результати провальних для партії Меркель виборів у Північному Рейні-Вестфалії свідчать, що не всі німці задоволені політикою уряду. Закінчується стаття закликом зупинити Меркель.

Журнал The New Statesman дотримується помірно лівих поглядів. 2009 року його було відзначено британською премією "Найкращий журнал року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram