ГоловнаСвіт

США налякали Росію "жахливою війною", якщо та продовжуватиме озброювати Сирію

Вашингтон сподівається, що світові лідери перестануть постачати зброю до Сирії.

США налякали Росію "жахливою війною", якщо та продовжуватиме озброювати Сирію
Леон Панетта
Фото: Newsru.com

Рішення США не надавати військову допомогу збройним угрупованням сирійської опозиції ґрунтується на тому, що така допомога може вилитися в повномасштабну громадянську війну, заявив міністр оборони США Леон Панетта. "Ми ухвалили рішення не надавати військову допомогу в зв'язку з цим. Я знаю, що інші (країни) прийняли власні рішення", - сказав головa Пентагону.

Коментуючи ситуацію з поставками до Сирії російських вертольотів, Панетта сказав, що Вашингтон сподівається на те, що "не тільки Росія, але й інші країни не будуть постачати ніякого озброєння до Сирії, оскільки це призведе до загибелі ще більшого числа сирійців".

"Я вважаю, що нині дуже важливо сфокусувати увагу кожної сторони на плавній і відповідальній політичній трансформації (влади в Сирії). Якщо ми не зробимо цього відповідально, то виникне реальна небезпека, що ситуація в державі переросте в жахливу громадянську війну", - сказав голова Пентагону.

Панетта також висловив упевненість, що наявна в Сирії хімічна зброя не потрапить у руки опозиції чи терористів. "Ми переконані, що ці об'єкти (сховища хімічної зброї) в безпеці. У нас немає свідчень того, що на них нападали або в них проникали", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram