ГоловнаСвіт

Сирія: конфліктуючі сторони оголосили тимчасове перемир'я

МКЧХ: Сирійські повстанці погодилися на евакуацію населення Хомса.

Сирія: конфліктуючі сторони оголосили тимчасове перемир'я
архивное фото
Фото: barev.net

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив у середу, що готується до евакуації захоплених цивільних осіб і поранених з міста Хомс у Сирії після того, як конфліктуючі сторони домовилися про тимчасове перемир'я.

Про це повідомляє Reuters 20 червня.

Незалежне агентство з надання допомоги сказало, що у вівторок звернулося з проханням до сирійської влади та різних опозиційних груп тимчасово припинити бойові дії в Хомсі.

"У нас є команда з МКЧХ та сирійського Червоного Півмісяця в місті Хомс. Ми хочемо вступити в місто якомога швидше. Ми вирішуємо технічні питання і налагоджуємо контакти (в Хомсі)", - заявила прес-секретар МКЧХ Хішам Хассан.

Хомс є центром 15-місячного повстання проти президента Сирії Башара аль-Асада. Уряд Сирії заявив у вівторок, що намагався евакуювати громадян з Хомса і звинуватив бойовиків у перешкоджанні зусиллям доставити людей у безпечне місце.

"Сотні мирних громадян застрягли в старому місті Хомс, не маючи можливості піти і шукати притулок у безпечніших районах, через тривале збройне протистояння", - сказала глава операцій МКЧХ на Близькому і Середньому Сході Беатріс Мегеванд-Рогго.

"Дуже важливо, щоб МКЧХ та сирійському Арабському Червоному Півмісяцю негайно надали умови для безпечного і безперешкодного доступу до тих, хто потребує життєво необхідної допомоги", - заявила вона.

МКЧХ вважає, що головним пріоритетом є евакуація поранених і хворих людей у більш безпечні райони для лікування, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Агентство також прагне забезпечити "необхідною допомогою" і медикаментами місцеве відділення сирійського Арабського Червоного Півмісяця в Хомсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram