ГоловнаСвіт

Влада Риги заборонить жебракувати в центрі міста

Кількість жебраків у Латвії за останні роки істотно зросла через економічну кризу.

Влада Риги заборонить жебракувати в центрі міста
Рижский попрошайка
Фото: Lenta.ru

Ризька дума має намір ввести заборону на жебрацтво в центрі міста. Просити милостиню можна буде тільки біля храмів. Про це заявив мер міста Ніл Ушаков.

За його словами, остаточне рішення з цього питання ухвалять на засіданні думи 3 липня. Минулого року в Ризі за жебрацтво до адміністративної відповідальності було притягнуто 29 осіб. За таке порушення загрожує попередження або штраф до 10 латів (близько 600 рублів). Найчастіше жебраків не вдається покарати, тому що люди, від яких надходять скарги, відмовляються писати заяви в поліцію.

Кількість жебраків в Латвії за останні роки істотно зросла через економічну кризу, крім того, рівень безробіття в країні є одним із найвищих в ЄС.

Минулого року радикальних заходів з боротьби з жебрацтвом вжила влада литовської столиці. Міськрада Вільнюса затвердила правила, за якими подавати милостиню, так само як і просити її, на вулицях міста заборонено (виняток склали лише території біля храмів). Недотримання цієї заборони розцінюється як порушення громадського порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram