ГоловнаСвіт

В Афганістані терорист-смертник напав на конвой НАТО

Є жертви.

В Афганістані терорист-смертник напав на конвой НАТО
архивное фото

Терорист-смертник на мотоциклі атакував конвой військ НАТО в місті Хост на сході Афганістану, в результаті чого загинули 10 мирних жителів.

Про це повідомляє Reuters 20-го червня.

Згідно зі словами співробітників головної лікарні міста, принаймні 16 осіб, серед яких жінки і діти, отримали поранення.

Прес-секретар Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), які очолює НАТО, підтвердив, що в місті стався повстанський напад за участю НАТО і афганських сил, але у нього не було даних про втрати. Він також повідомив, що цього місяця таліби взяли на себе відповідальність за напад на базу США, в якому були вбиті американський солдат, підрядник і афганський громадянин. Крім того, згідно з даними ISAF, 14 бойовиків у жилетах з вибухівкою і з реактивними гранатами, були вбиті в результаті нападу 1-го червня.

Місто Хост є основним районом операцій талібів, пов'язаних з терористичним угрупуванням "Хаккані", яка, за словами США, стоїть за хвилею вибухів у Кабулі, а також за нападами на іноземні сили в сільській місцевості.

Міністр оборони США Леон Панетта звинуватив бойовиків "Хаккані" в нападі на базу США і пообіцяв боротися з ними.

Нагадаємо, що президент Афганістану Хамід Карзай раніше заявив, що країна зможе взяти повний контроль над безпекою 2013 року, незважаючи на стійке зростання насильства з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram